نامیرا

NAMIRA

نامیرا

NAMIRA

طرز تهیه :

برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولا بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده می شود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده می شود :


مواد لازم :

بهار نارنج 3000 گرم
شکر 2500 گرم
آب لیموترش 0.5 فنجان
هل 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد

تهیه مربا با بالنگ خشک :
با لنگ را یک روز در آبسرد خیس می کنیم تا کاملا نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آنرا میتراشیم و نه آنکه بکلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود 10 تا 12 ساعت آنرا در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آنرا عوض میکنیم و کمی از آنرا میچشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت 1.5 کیلو بالنگ 3 کیلو شکر کافیست شکر را در ظرفی میریزیم 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .

تهیه مربا با بالنگ تازه :
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آنرا میگیریم و باریک باریک به پهنای 3 تا 4 سانت میبریم و قطعه را بشکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا 10 تا 12 ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آنرا چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد 24 ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب انرا عئض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد انها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در 5 تا 6 لیوان آب سرد حل میکنیم بهم میزنیم و میگذاریم آهک کاملا رسوب کند و بعد آب زلال آنرا روی بالنگ میریزیم و بعد 2 تا 3 ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم .

  • MO.YAZDI

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی